MODULÁRIS OKOSGYÁR RENDSZER

Termelési kapacitás diszkontáron.

 

Mit érhet el az Okosgyár rendszerünkkel?

 • átfutási idők csökkennek
 • mindig átlátható, hogy mi hol tart, mi történt az alkatrésszel
 • akár 20-30% termelékenység-növekedés
 • akár fele létszámú személyzet elég a gyártás működtetéséhez
 • csökkenti a munkaerőhiányt, vagy bővíthet kapacitást úgy, hogy nem kell új kollégákat felvennie, beruháznia gépekbe
 
A VESZ-MONT Moduláris Okosgyár Rendszer kifejezetten egyedi vagy kis szériás gyártók részére készült rugalmas rendszer, amely később is bővíthető.
 

A rendszer moduljai

 

MES - gyártásirányítás

Az okosgyár központi modulja tartja nyilván a gyártási feladatokat, az azokkal kapcsolatos információkat és vezényli a gyártási terv megvalósulását. Tartalmazza a teremlés gyártási fázisait, erőforrásait, a gyártási feladat határidejét, rajzszámát, strukturális helyét, szükséges szerszámozottságát.
A gyártási projektekhez hierarchikus BOM fájlokat, a feladatokhoz gyártási programokat (CAM) lehet betölteni, az erőforrásokhoz a feladatokat hozzárendelni. Mindig tudni lehet, hogy mi pontosan hol van, mi történik vele és eddig milyen fázisokon esett át. Mint alapmodul tartalmazza a csatoló felületeket az összes többi modulhoz vagy akár az ERP rendszerhez.
 
 

Gyártás optimalizáló algoritmus

A MES-hez kapcsolódva létrehozza és folyamatosan frissíti az optimális gyártási tervet. A gyártási terv tartalmazza, hogy mely gyártási feladat mely megmunkálási fázisát melyik erőforrás és milyen sorrendben végezze el.
Ehhez figyelembe veszi a lehető legkevesebb szerszámváltást, anyagváltást, projektváltás és természetesen határidőt. A modul testreszabható a bevezető szervezet saját preferenciái szerint.
A modult a Pannon Egyetem fejlesztette és licenceli a VESZ-MONT okosgyár rendszerhez.
 

Terminál rendszer

A terminál rendszer teszi lehetővé a kézi adatrögzítést a gyártásban a manuális vagy a rendszerbe be nem kötött munkaállomások mellett. A dolgozó egyedi azonosítását követően megkapja a következő feladatát, melyet ellenőrizni tud, hogy megfelelő rajz van-e előtte, illetve milyen szerszámokat kell berakni a berendezésbe a megkezdés előtt. A terminálon keresztül minden termelésből származó információ egyből a helyére kerül, legyen az megkezdés, készre jelentés vagy akár zavar jelentése.
 

Okos daraboló

A folyamat elején az okos daraboló modul egy minőségbiztosítási és jelölési funkciót lát el. Leméri a levágott alapanyag fizikai méreteit, súlyát, azonosítja, hogy megfelel-e a gyártási feladatban szereplőnek. Amennyiben megfelel, jelölést készít rá, igény szerint lézer gravírozássa és/vagy címkenyomtatással egyedi azonosítóval látja el a munkadarabot, amivel utána a folyamatban követhetjük.
 

Automata logisztikai és betápláló rendszer

Célja a megfelelő munkadarab megfelelő megmunkálási pontra való eljuttatása a lehető legkevesebb emberi érintéssel. Egyedi testreszabást igénylő modul, automata anyagtovábbító pályát, robotos anyagmozgatást, raktárba kihelyező állomást is tartalmazhat. Az automata logisztikai rendszer teszi lehetővé, hogy akár egy műszaknyi kolléga két műszaknyi termelést kiszolgáljon.
 
 

További illeszőt modulok

Az okosgyár egy rugalmas ökoszisztéma, amely az okosgyár saját modulokon kívül képes kapcsolódni más rendszerekkel. A gyártástervezés összekövhető ERP rendszerrel, a logisztika kiegésztő warehouse menedzsment vagy magasraktár rendszerrel, akár AGV-vel. A meglévő gyártó berendezésekhez is megtaláljuk a kapcsolódást, a robotos betáplálástól a teljesen rendszerből vezérelhető korszerő automata megmunkáló állomásokig vagy egyedi célgépekig.
 
 • gyártáskövetés
 • hatékonyságnövelés
 • költségcsökkentés
 • skálázhatóság
 • munkaerő megtakarítás
 

Az okosgyár jellemzői:

 
 • moduljai akár részben is lehívhatók, majd később tovább bővíthetők
 • a különböző modulok más-más előnyt biztosítanak a termelésnek
 • már meglévő egyedi gyártó berendezései, különböző gyártóktól származó manuális megmunkáló, automata megmunkáló állomásai is bevonhatók a rendszerbe
 • igény szerint teljeskörű kiépítés, rendszerintegráció, bevezetés, oktatás biztosított

Kapcsolat

Személyesen
8248 Nemesvámos
Huszárok utca 3.
Telefonon
Tel.: +36 88 505 730

Írjon nekünk!
sales@veszmont.hu