Kereskedelmi üzletágainkról

A Vesz-Mont 2000 Kft. életében 2007-ben merült fel a kereskedelem szó először. Cégünk olyan mennyiségben használta a HIWIN lineártechnológiai termékeit, hogy a gyártó feltette a kérdést, lennénk-e a hivatalos magyarországi forgalmazói. Szerencsére megfelelő műszaki háttérünknek és kollegáink szakértelmének köszönhetően 2013-ban HIWIN system partner lettünk, és mai napig a legtöbb lineármotor a Vesz-Mont 2000 Kft által kerül értékesítésre. 2014-ben kereskedelmi vezetőnk, Veszprémi Dezsőnek sikerült beindítani a jól működő folyamatot. Nagy termékismerettel rendelkező kollegáink, csak értékesítéssel kezdtek fogalkozni. 2015-ben társult e mellé a Nikon Metrology széleskörű palettáját is elvettük, ami mellé teljes szervízcsapattal is rendelkezünk, továbbá demo mérésekre is lehetősünk van. 2016-ban az Universal Robots egy hatalmas fejezet a Vesz-Mont életében. A kollaboratív robotok elhíresülésével, valami új kezdődhet. Mint hivatalos forgalmazó és integrátor célunk, hogy vevőink megelégedettek legyen mind szakmaiságunkkal és értékesítési szolgáltatásainkkal!
UNIVERSAL ROBOTS
NIKON MÉRÉSTECHNIKA
HIWIN LINEÁR TECHNOLÓGIA

UNIVERSAL ROBOTS

A jövőt nem csak mi építjük, de a kezünkben is van.

Az UNIVERSAL kollaboratív robotok Ön helyett is dolgozhatnak.

Hogy mi is az az Universal?

A Universal Robots nem csak egy név. Az univerzális elnevezés szándékos. Az UR karokat gyakorlatilag bármilyen iparágban és bármilyen eljárásban lehet alkalmazni, és bármely dolgozó használhatja őket. A világ minden táján több mint 10.000 üzemelő UR robot bizonyítja ezt – valamint a kezdetektől fogva egyértelmű célunkat: Hozzáférhetővé tenni az együttműködő robottechnológiát minden vállalkozásnak, függetlenül a mérettől. A robotokról szól az életünk. Akár a precizitás, sebesség, optimalizálás vagy ergonómia miatt keres robotizált megoldást, tudunk segíteni. Valószínűleg meglepően jó áron. Robotkarjaink átlagos megtérülési ideje csupán 195 nap, ami a piac legkedveltebb termékévé teszi Őket, és a legtöbb vállalkozás számára elérhetők. Azonban messze nemcsak ez az egy oka van, hogy a Universal Robots a világelső az együttműködő robotok között: A TÜV által tanúsított robotjainkkal a legbiztosabb kezekben tudhatja magát. Az UR robotok közvetlenül a dolgozók mellett tudnak együttműködő üzemmódban működni a beépített érzékelőiknek köszönetően, amelyek automatikusan leállítják a robotot, ha az útvonalán valamilyen akadály található. A robot programozható, hogy csökkentett üzemmódban működjön, amikor valaki belép a munkavégzési zónájába. Az együttműködés kifejezést azonban nemcsak a biztonság tekintetében értjük. Ennél sokkal szélesebb körben alkalmazzuk; a biztonság alapvető, azonban úgy gondoljuk, az együttműködés legalább ennyire feltételezi a felhasználóbarátságot, egyszerű újraalkalmazhatóságot és hozzáférhetőséget. Véleményünk szerint a jövő az együttműködésé – mi pedig biztosítjuk ezt Önnek.

5 DOLOG AMIÉRT ÉRDEMES AZ UNIVERSAL ROBOTS TERMÉKEIT VÁLASZTANI:
 
EGYSZERŰ TELEPÍTÉS
A robot kicsomagolása, felállítása és programozása az első egyszerű feladat, amihez jellemzően egy óra sem szükséges. A vásárlóink tapasztalata alapján a teljes telepítés végrehajtható csupán fél nap alatt.
 
SZÉLESKÖRŰ ALKALMAZHATÓSÁG
A gyártósoroknak manapság gyakran rugalmasnak és könnyen mozgathatónak kell lenniük, hogy megfeleljenek a változó igényeknek és versenyképesek maradjanak. A Universal Robots ebben nem jelent akadályt. Éppen ellenkezőleg, kis súlyú UR robotjaink könnyen mozgathatók és alkalmazhatók újra új folyamatokban, ami gyakorlatilag bármilyen manuális feladat automatizálását lehetővé teszi, akár kis tételek vagy gyors váltások esetén is
 
EGYSZERŰ PROGRAMOZHATÓSÁG
Elmúltak azok az idők, hogy magasan képzett szakembereket kell foglalkoztatni egy robot programozásához. Az évekig fejlesztett, intuitív 3D vizualizációnak köszönhetően a programozásban tapasztalatlanabb ügyfeleknek is gyorsan programozhatóak az UR robotkarok.
 
EGYÜTTMŰKÖDŐ ÉS BIZTONSÁGOS
A Universal Robots az együttműködő robotika előfutára, amióta csak létezik ez a kifejezés, így biztos lehet benne, hogy a legjobb kezekben van, amikor a mi robotjainkat választja. A világon működő UR robotkarok több mint 80%-a közvetlenül emberek mellett dolgozik – ahol nincsenek biztonsági védőelemek, amelyek megóvnák őket. A cobotok pedig boldogan végzik el azokat a feladatokat, amelyeket az operátorok monotonnak tartanak.  
 
LEGGYORSABB MEGTÉRÜLÉS AZ IPARÁGBAN
Ha mindig is úgy gondolta, nem engedheti meg magának az automatizálást, ideje, hogy újra átgondolja. Az együttműködő UR robotkarok átlagos megtérülési ideje 195 nap. Ez az iparágon belül a leggyorsabb – nagyrészt egyszerűen azért, mert az UR robotkarok esetén nincs semmilyen külön költség, ami hagyományosan az automatizáláshoz kapcsolódik, például a külső programozók és védett munkaterületek.
 
A piac leginkább együttműködő családja
 
UR3 UR5 UR10
     
Az UR-család legkisebb tagja, az UR3 asztali robot kiváló választás a könnyű összeszerelési feladatokhoz, és az abszolút precizitást igénylő munkálatokhoz. Az összes csuklós csatlakozás 360 fokban tud fordulni, a végcsatlakozás pedig korlátlanul képes forogni, így az UR3 a leginkább rugalmas, sokoldalú és együttműködő robot a jelenlegi piacon. A valamivel nagyobb UR5 ideális választás a kis súlyú feldolgozási feladatok automatizálására, mint az áthelyezés és tesztelés. A közepes méretű robotkar egyszerűen programozható, gyorsan üzembe helyezhető, és az UR család más együttműködő tagjaihoz hasonlóan az iparág egyik leggyorsabb megtérülési idejét kínálja. Bár az UR10 a család legnagyobb és legerősebb robotkarja, mégsem köt kompromisszumokat a precizitás terén. Az együttműködő robotkarral automatizálhatók a nagyobb súlyú feldolgozási feladatok, amelyeknél a terhelhetőségi igény legfeljebb 10 kg.

LEHETSÉGES ALKALMAZÁSOK
 
 

NIKON MÉRÉSTECHNIKA

NIKON MÉRÉSTECHNIKAI ESZKÖZÖK FORGALMAZÁSA
 

A Vesz-Mont 2000 Kft. a Nikon Metrology magyarországi forgalmazójaként 3D koordináta mérőeszközöket és lézerszkennereket kínál vevői számára 2014 júliusától. A megnövekedett piaci igények miatt a projektek optimalizált költségkerete és a rövidebb átfutási idők mellett egyre nagyobb szerepet kap a minőségbiztosítás fontossága az ipar minden területén. A Nikonnal való együttműködés eredményeképpen a jelenlegi magas színvonalú tervezési folyamatok mellé felzárkóztatjuk a gyártás minőségbiztosítását. Ezzel a vállalati fejlesztéssel egyszerre tudjuk magasabb szinten kiszolgálni vevőink igényeit és a méréstechnikában megszerzett tapasztalatok segítségével kulcsrakész alternatívával szolgálni azon partnereinket akik még nem rendelkeznek a megfelelő mérőeszközzel vagy a jelenlegi berendezésük az aktuális vagy jövőbeni kihívásaiknak már nem felel meg.

 
A Nikon Metrology prémium minőségű ALTERA 3D koordináta mérőgépei gondosan tervezettek, annak érdekében, hogy maximálisan kielégítsék a felhasználók legkülönfélébb jelenlegi vagy jövőbeni igényeit.
 
Csúcsminőségű kerámia szerkezetének szilárdság-tömeg aránya szinte tökéletes, jobban ellenáll a hőmérséklet-ingadozásnak, így állandó teljesítményt nyújt mindenféle gyártási környezetben.
 
A fejlett multiszenzor kompatibilis technológia optimalizálja a CMM termelékenységét, és lehetőséget kínál a felhasználási körök kiszélesítésére – új anyagokra vagy alkatrészekre – a változó igényekkel összhangban. Az innovatív munkafolyamatok és az áttekinthető szoftverfunkciók megkönnyítik az összetett vizsgálati feladatokat, és felgyorsítják a termelést. A felhasználók egyértelmű és hatékony áttekintést kapnak a termék-megfelelőségről, így a termékminőséget befolyásoló döntések gyorsabban és nagyobb biztonsággal hozhatók meg.
 
 

GARANCIA AZ EGYEDÜLÁLLÓ PONTOSSÁGRA
 
 
A Nikon Metrology az egyetlen gyártó, amely CMM-ei pontosságára 10 év garanciát vállal.
Amennyiben a Nikon Metrology ALTERA CMM szerkezeti hiba miatt nem éri el az eredetileg specifikált pontosságot – a vásárlástól számított 10 éven belül bármikor –, a Nikon Metrology ingyen javítja vagy cseréli a rendszert.   
 
Nikon 10 Year Warranty

SPECIFIKÁCIÓ
 
Alapmodellek Tengelyhossz (mm) Befogaló méret (mm) Munkadarab CMM
  X-Y-Z H-SZ-M max. tömege tömege(kg)
ALTERA 7.5.5 711-508-508
1573-1257-2505
256
636
ALTERA 8.7.6 813-711-610
1673-1460-2705
378 892
ALTERA 10.7.6
1016-711-600
1876-1460-2705
514 1029
ALTERA 15.7.6
1524-711-600
2384-1460-2575
1027 1858
ALTERA 10.10.8
1016-1016-813
1876-1765-2985
819 1546
ALTERA 12.10.8
1220-1016-813
2080-1765-2985
1040 1764
ALTERA 15.10.8
1524-1016-813
2384-1765-2985
1380 2289
ALTERA 20.10.8
2032-1016-813
2892-1765-2985
1681 3426
 

CMM LÉZERSZKENNEREK
 
LC15Dx vonalszkenner:
A legújabb lézerszkenner technológiának köszönhetően az LC15Dx fejlettebb alternatívát kínál a mérőtapintóval szemben számos nagypontosságú CMM alkalmazásban. A gyártók nagyobb bizalomra tesznek szert termékeik méretpontossága tekintetében anélkül, hogy ez az ütemidők rovására menne. Az alkatrészek, geometriák, anyagok és átmenetek szélesebb választéka és ötvözése hatékonyabban, felhasználói beavatkozás nélkül mérhető. Az LC15Dx kapható bármely Nikon CMM-hez és utólag felszerelhető más gyártmányú CMM-ekhez és/vagy kombinálhatók egy mérőtapintóval és tapintó cserélővel, amelyekkel sokoldalú több-érzékelős CMM környezet hozható létre.A Nikon egyedülálló ESP3 technológiája intelligens módon, valós időben alkalmazza a lézerbeállításokat minden mérési pontra. A felületek, anyagok, kikészítések, színek és átmenetek szélesebb választéka és ötvözése hatékonyabban, felhasználói beavatkozás, kézi beállítás és az alkatrészek bevonatolásanélkül mérhető, még a kicsi és törékeny alkatrészek is. A nem kívánt visszatükröződéseket egy fejlett szoftveres szűrő közömbösíti, míg a környezeti fény változásait egy nagy érzékenységű napfényszűrő nyeli el.
 
LC60Dx és LC50Cx vonalszkennerek:
A lézer szkennerek LC termékcsaládján belül az LC60Dx jelenti a prémium modellt, mivel a manapság szokásos szkennelési teljesítmények megháromszorozásával új pontossági és termelékenységi határokat állít fel. Szinte minden anyagfelület szkennelésére képes olyan teljesítménnyel, melyet korábban lehetetlen volt elérni és teszi ezt anélkül, hogy az érzékelő manuális beállítására volna szükség. Az LC50Cx szabad formás tárgyak, ezen belül is nehezen szkennelhető felületek digitalizálására alkalmas.
 
Példák az LC szkennerek felhasználására:
 • Fémlemez alakjának és jellemzőinek vizsgálata
 • Összeszerelési problémák megoldása
 • Megmunkált ortopédiai implantátumok alakjának ellenőrzése
 • Gépjárműipari illesztési hézag vizsgálat
 • Turbinalapátok vizsgálata és visszafejtése
 • Öntött fém alkatrészek vagy fröccsöntött műanyag komponensek zsugorodási vizsgálata
 • Szerszámkopás vizsgálata
 • Manuálisan megmunkált öntőszerszámok visszafejtése.

HORDOZHATÓ KOORDINÁTA MÉRŐESZKÖZÖK
 
MCAX 7 tengelyes csuklós mérőkarok

Az MCAx kézi koordinátamérő kar egy pontos, megbízható és könnyen használható hordozható 7-tengelyes mérőrendszer. A ModelMakerMMDx / MMCx digitális kézi lézerszkennerek és a Focus 10 kézi letapogató és vizsgáló szoftver tökéletes partnere. Ezen átfogó megoldás pontosságának, képességének és hordozhatóságának köszönhetően a felhasználó tökéletesen otthon érezheti magát a mérőlaborban, az üzemben és a terepen egyaránt. Az MCAx mérőkar mérőfej rendszerek széles skálájával szerelhető fel, legyen szó lézer szkennelésről, tapintós mérésről vagy folyamatos szkennelésről. Rugalmassága teszi ezt a mérőkart tökéletes megoldássá a legszélesebb körű mérési feladatok ellátásában.
 
 
MMDX Lézer szkenner család

Válasszon a nagy pontosságú, kompromisszumtól mentes 50, 100 vagy 200 mm olvasási szélességű MMDx szkennerek; vagy a költséghatékony MMCx szkennerek közül, melyek 80 és 160 mm sávszélességűek. A digitális lézerszkennerek páratlan pontossága, felhasználhatósága és teljesítménye a ModelMaker szkennert tökéletes eszközzé teszi minden vizsgálati vagy fordított tervezési alkalmazáshoz. A ModelMakerMMDx/MMCx szkennerek előrelépést jelentenek a 3D digitalizálás terén, mivel mindkét modellt a 3. generációs fokozott szenzor teljesítmény (ESP3) jellemzi, alkalmassá téve azokat csaknem bármilyen anyag szkennelésére. A ModelMakerMMDx/MMCx szkennerek és az MCAx karok zökkenőmentesen kommunikálnak egymással a Focus szoftver segítségével a szkenneléshez és a mérőtapintó adatgyűjtéséhez illetve a vizsgálati feldolgozáshoz. Ez egy átfogó megoldás, amely szorosan integrálja a hardvert és a szoftvert a zökkenőmentes működés garantálására.
 
 
MMDx 50
MMDx 100
MMDx 200
MMCx 80
MMCx 160
Sávszélesség (Y)
50 mm
100 mm
200 mm
80 mm
160 mm
Munkatávolság (a látómezőhöz közel)
95 mm
100 mm
110 mm
100 mm
110 mm
Mérési tartomány (Z)
50 mm
100 mm
150 mm
100 mm
150 mm
Pontosság (1σ) *1
7 µm
10 µm
16 µm
16 µm
24 µm
Adatsebesség teljes látómezőnél
50 Hz
50 Hz
60 Hz
30 Hz
30 Hz
Maximális adatsebesség
150 Hz
150 Hz
60 Hz
30 Hz
30 Hz
Sávonkénti pontok száma
1000
1000 1000 800 800
Hőmérséklet kompenzálás
Van
Van
Van
Nincs
Nincs
Szenzor tömege
kb. 400 g
Lézerteljesítmény
Class 2
 
Lézerteljesítmény vezérlése minden típusnál teljesen automatikus – pontonként (Fokozott érzékelő teljesítmény – ESP3).
Kompatibilitás: Nikon Metrology MCA x / MCA II 7-tengely / MCA 7-tengely (2.2 és 2.5 verzió)Nikon Metrology K-sorozat K600 / K610 Romer/CimCore Infinite 1.0SC 7-tengely / Infinite 2.0SC 7-tengely Faro Platinum / Titanium / Fusion 7-tengely
 * A jellemző értékek 30%-kal jobbak a feltüntetett pontossághoz képest.

RÖNTGEN ÉS CT BERENDEZÉSEK
 

Napjainkban a gyártók rövidíteni kívánják a piacra kerülés idejét, a termékek nagyobb változatossága és a rövidebb termék életciklusok ellenére. Ugyanakkor, növekszik a magasabb termékminőség és az alacsonyabb költségek iránti igény is.
A MÉRÉSTECHNOLÓGIAI CT az a csúcstechnológia, mely számos iparágban segíti a gyártókat a fenti célok elérésében.
A méréstechnológiai CT segítségével roncsolásmentesen mérhetők összetett alkatrészek külső és belső méretei. Ez nem csak értékes időt es pénzt takarít meg a vizsgálati folyamat során, de megakadályozza a metszet készítés során bekövetkező méret módosulásból adódó pontatlan mérést.
Emellett a felhasználók bárhol, bármikor újra elemezhetik a mentett adatokat, mivel a minta készítést, a CT szkennelést és az adat rekonstrukciót csak egyszer kell elvégezni.
Több minta vagy alkatrész családok ismétlődő vizsgálatához pedig mindössze el kell helyezni a munkadarabot a házban, és ismételten le kell futtatni a vizsgáló programot. Kisebb darabok együtt, egy szkennelésselis mérhetők.
 
MPEL (hossz hiba):
3.8+L/50 µm (L mm-ben)
PS (mérethiba):
3 µm
PL (alakhiba):
4 µm
Mintaméret átmérő (maximum):
150 mm
Minta tömege (maximum):
5 kg
Manipulátor pályahossza:
X 100 mm, Y 300 mm,Z 500 mm, R 360 fok
Forrás-detektor távolság:
800 mm
Detektor :
14 bit 7,3 Mpixel
Nagyítás:
2,6 x-től 200 x-ig
Röntgensugár-forrás:
Továbbítási cél 225 kV /20 W nyitott cső
Röntgensugár pont:
1 µm mikrofókusz
Sugárzásvédelem (DIN 54113-2 IRR99):
< 1 µSv/hr
Ház méretek:
Szé 3 211 mm x Mé 1 587 mmx Ma 1 968 mm
Rendszer tömege:
4200 kg

MÉRÉSTECHNIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK
 
Szerviz információkért kérje ajánlatunkat a nikonszerviz@veszmont.hu címen.
 
Gépfelújítás:
 • Hardver
 • Szoftver
 • Lézer szkennerek
 
3D-s bérmérés: Nikon Altera 8.7.6 típusú mérőgépünkkel.
 
 

HIWIN LINEÁR TECHNOLÓGIA

A mozgás a mi feladatunk!

A VESZ-MONT 2000 Kft. a HIWIN GmbH hivatalos kereskedelmi partnere 2007 óta. Folyamatos technológiai fejlesztéseink során mindkét fél megelégedettségére jelentősen növeltük a felhasznált HIWIN lineáris technológia részarányát. Ennek eredményeként 2013-ban a lineár motorok terén
Magyarországon egyedülállóan HIWIN SYSTEM PARTNER lettünk.
A HIWIN termékei közül nálunk mindent megtalálhat!
 
 • Profilsínvezetések
 • Golyós menetesorsók
 • Lineáris tengelyek
 • Többtengelyes rendszerek
 • Motorok és meghajtók
 • Elektromos emelőhenger
 • Csapágyak
 • Golyósperselyek
Számtalan alkalmazási formára kielégítő segítséget tudunk Önnek nyújtani!
 

Használja a CAD konfigurátort a pontos alkalmazási forma elkészítéséhez.
 
 
 
 
Írjon nekünk

Kapcsolat

Személyesen
8248 Nemesvámos
Huszárok utca 3.
Telefonon
Tel.: +36 88 505 730

Írjon nekünk!
sales@veszmont.hu