Sajtóközlemény
„Mobilizált kollaboratív robotokra épülő és minőségmenedzsment funkciókat megvalósító modulárisan telepíthető Ipar 4.0 szemléletű termelő rendszer fejlesztése”

A VESZ-MONT '2000 Szereléstechnikai és Gépipari Korlátolt Felelősségű Társaság a Pannon Egyetemmel konzorciumban sikerrel megvalósította a 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00312 azonosító számú, „Mobilizált kollaboratív robotokra épülő és minőségmenedzsment funkciókat megvalósító modulárisan telepíthető Ipar 4.0 szemléletű termelő rendszer fejlesztése” című kutatás-fejlesztési projektet. A projekt 1 649 967 406 Ft összköltségéből a VESZ-MONT ’2000 Kft. 988 718 359 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el, melynek támogatási intenzitása 59,92% volt. A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a ’Piacvezérelt Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Projektek Támogatása’ pályázati program finanszírozásában valósult meg. A projekt fizikai megvalósítása 2020.02.01-én vette kezdetét, fizikai befejezésére pedig 2023.04.30-án került sor.
 
A Vesz-Mont 2000 Kft. egy 1999 óta működő, folyamatosan fejlődő szereléstechnikai és gépipari vállalkozás. Célunk a jelenlegi fejlődés fenntartása hosszú távon, illetve a külföldi piacokon egyre nagyobb befolyás elérése. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy megrendelőinket kedvező vállalási árainkkal, munkáink minőségével, a határidők betartásával, teljes körű kiszolgálással tartsuk meg. A projekt során egy új generációs termékcsaládot alapoztunk meg, melyet a Vesz-Mont’ 2000 Kft. piacra is vitt a Pannon Egyetem kutatóinak tudását is beépítve. A cél olyan autonóm üzemmodulok megalkotása volt, amelyek a legmagasabb automatizálási szintet célozzák meg és ökoszisztémában működve akár egy teljesen autonóm üzemmé is képesek szerveződni. A két szereplő, mint az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform tagjai, elkötelezettek a hazai gyártóipar fejlesztésében, megfizethető, illetve jól megtérülő ipari digitalizációs megoldások tervezésében, létrehozásában. Jelen projekt is ezt a célt szolgálta. A létrehozott új termékvonalban találkozik a Vesz-Mont célgépgyártási tapasztalata (20 év, jelenleg a legnagyobb hazai célgépgyártó) és a Pannon Egyetem magas szintű optimalizációs és folyamatabsztrakciós tudása. A projekt során megvalósult egy közel autonóm gyártósor, felhasználva automatán vezérelhető megmunkáló állomásokat. Az állomásokat összekötő logisztikai rendszert a legújabb fejlesztéseket felhasználva és továbbfejlesztve építettük fel, és egy közel autonóm minőségellenőrző rendszert hoztunk létre. Kialakításának különlegessége, hogy a vállalatirányítási rendszerekből megkapott gyártási feladatokat az egyetem szakemberei által készítendő algoritmus modulok rendezték sorba, a gyártást pedig optimálták. A célok között szerepelt a hazai KKV-k versenyképességének javítása is egy megtérülő módon bevezethető és fenntartható új, moduláris gyártási termékvonallal. Munkánk eredményeként a rendszer mind elemeiben, mind technológiai folyamatként értékesíthető csakúgy a hazai KKV-s, mint a nemzetközi piacon.
 
Vissza a hírekhez
2023. Május 28.

Kapcsolat

Személyesen
8248 Nemesvámos
Huszárok utca 3.
Telefonon
Tel.: +36 88 505 730

Írjon nekünk!
sales@veszmont.hu